ERBAA'DA YAŞANAN ŞEHİR SU ŞEBEKESİ SIKINTILARININ GİDERİLMESİ İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

ERBAA'DA YAŞANAN ŞEHİR SU ŞEBEKESİ SIKINTILARININ GİDERİLMESİ İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

Erbaa'da son günlerde yaşanan su sıkıntılarını giderilmesi ile ilgili Başkan Yıldırım...

2018-07-27
ERBAA'DA YAŞANAN ŞEHİR SU ŞEBEKESİ SIKINTILARININ GİDERİLMESİ İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

Erbaa Belediye Başkanı Ecz. Hüseyin Yıldırım son günlerde ilçede yaşanan su sıkıntıları ile ilgili bir basın açıklaması yayınladı:

İlçemizde son günlerde Yeşilyurt, Fatih Sultan Mehmet, Mimar Sinan, Gazi Paşa, Cumhuriyet ve Fevzi Paşa Mahallerimiz başta olmak üzere büyük ölçüde mevsim koşullarından kaynaklanan genel bir su sıkıntısı yaşanmaktadır. 2017 yılı yaz aylarında kısmen baş gösteren su sıkıntısı 2018 yılında daha da artmıştır. İlçemize düşen yağış miktarının 2018 yılı ortalamalarının düşük olması ve yağış trafiğinin kısa sürede yoğun olarak gerçekleşmesi gibi sebeplerle kuraklık yaşanmaktadır. Kuraklık kaynaklı, ilçemiz mahallelerine suyun ulaştığı depolarda su seviyelerinde düşüş olmuştur. Bununla birlikte su depolarının bulunduğu bölgelerde yaşanan elektrik kesintileri de su kesintisine sebep olmaktadır. Elektrik kesintisinden kaynaklı sorunun önüne geçmek amacıyla su pompalarının düzenli çalışması için su depolarımıza jeneratör takılmıştır. Bir süredir devam eden kuralıktan kaynaklanan genel su sıkıntısının giderilebilmesi ve tekrar yaşanmaması için çalışma gerçekleştiriyoruz. Kuraklık verileri ve ihtimali öngörülerek ilçemizde mevcut bulunan Harmanlar, Alacabal ve Stadyum kuyularına ek olarak 2018 yılı Şubat ayında zemin etüdünün ardından sondaj çalışmaları neticelendirilen yaklaşık İki Yüz Bin Türk Lirası yapım maliyeti ile Dereçiftlik ve Yeni İtfaiye alanında iki su kuyusu daha açılarak şehir su şebekesine bağlanmıştır. Eski su kaynaklarından Stadyum pompa daha verimli su elde etmek amacıyla yaklaşık Yüz Bin Türk Lirası yatırımla revize edilmiştir. Yapılan bu çalışmalara rağmen mevsimsel kuraklık nedeniyle su sıkıntısının yaşanmasının önüne geçilememiştir. Bu tür istisnai mevcut durumdan oluşan sıkıntılara tedbir maksadıyla D-100 karayolu kenarında açmış olduğumuz 50 Litre/Saniye kapasiteli içme suyu kuyusunun şehir şebekesine entegrasyonu için çalışma başlattık. Sorunun köklü olarak çözülmesine katkı sağlayacak olan bu kaynağın şehir şebekesine bağlanma işlemlerinin yaklaşık 1 Milyon Türk Lirası yatırım ve on beş günlük bir çalışma ile tamamlanması hedeflenmektedir. İhtiyaç olan yapı malzemeleri temin edilmiş olup, bugün (27.07.2018) itibariyle ekiplerimiz çalışmaya başlamıştır. Bu çalışma ile birlikte bir taraftan bu sorun çözüme kavuşurken gelecekte yaşanması olası sıkıntılar için de fizibilite çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vatandaşlarımıza sabır ve anlayışları için teşekkür ediyor, mağduriyet yaşayan vatandaşlarımızın çalışma tamamlanana kadar su problemlerinin azaltılması için su problemi yaşanmayan mahallelerdeki vatandaşlarımızdan su tüketiminde israftan kaçınmalarını hassasiyetle istirham ediyoruz.
Erbaa Kamuoyuna Saygılarımızla Arz Ederiz.

Sayfa Başı