MALTEPE BELEDİYE BAŞKANLIĞINA TOKAT'LI ADAY ADAYI | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

MALTEPE BELEDİYE BAŞKANLIĞINA TOKAT'LI ADAY ADAYI

Cumhuriyet Halk Partisi’nden Maltepe Belediye Başkan Aday Adayı Dursun Ali Toraman Kimdir?

2018-11-05
MALTEPE BELEDİYE BAŞKANLIĞINA TOKAT'LI ADAY ADAYI

Dursun Ali Toraman Kimdir?

1973 yılında Tokat/Niksar'da doğan Toraman ilk ve orta öğrenimini burada tamamladı. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi Lisans ve aynı üniversitenin Uluslararası İlişkiler bölümü Ön Lisans programını tamamladı. Daha sonra İstanbul Ticaret Üniversitesi Mali Müşavirlik mesleğine yönelik " Kamu Gözetim Kurumu ( KGK)" denetim eğitimini tamamlayan Toraman İngilizce bilmektedir.
2003 yılında İstanbu l/ Maltepe'den Türkiye'nin en genç belediye başkanı aday adayı ve 24 Haziran 2018 yılı genel seçimlerde Milletvekili aday adayı oldu. Cumhuriyet Halk Partisi ve Maltepe'de birçok projenin içerisinde yer alan Toraman, 5 yıl Atatürkçü Düşünce Derneği Maltepe Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliği, 4 yıl şube başkanlığı yaptı. Halen Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkez Yöneticisi olarak çalışmalarına devam etmekte olup evli ve üç çocuk babasıdır.

MALTEPE'DE

"GÜVENLE YÜRÜYECEĞİZ BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ"

Cumhuriyet Halk Partisi'nden Maltepe Belediye Başkanı olmaya adayım. Partim ve Atatürkçü Düşünce Derneği başta olmak üzere; bir çok Demokratik Kitle Örgütleri'nde, farklı birimlerde görev yapmış, teknik, bürokratik deneyim sahibi şahsım ve ekip arkadaşlarım; Maltepe'nin mevcut ve gelecekte oluşabilecek sorunlarının farkındayız. Tüm gücümüz ve heyecanımızla bu sorunları çözmeye hazırız.

Sorunların çözüm yeri "Mahallelerimiz" dir. Yerelde yeni bir yönetim modeli olan " Halk Meclisleri" ile ilçemizi yöneteceğiz. Yönetime geldiğimizde ilk iş olarak;

A- KENTSEL TASARIM

B- KENTSEL ULAŞIM

C- KENTSEL DÖNÜŞÜM

Başlıkları altında gerekli çalışmaları başlatacağım. Bununla beraber "Maltepe'nin Stratejik Önemi, Kültürü ve Ekonomisi konularını da alt başlıkları ile projelendirip "YAŞANABİLİR MALTEPE'NİN VİZYONU" nu oluşturacağız.

A- KENSTSEL TASARIM

Kentsel tasarım, ağırlıklı olarak kamusal alanların, aktif-pasif yeşil alanların, meydanların, ortak kullanım alanlarının, kent mobilyalarının estetiği ve ergonomisi konularını içeriyor. Bu bağlamda; ilçemizdeki alanların kullanım şekli de oldukça önem taşıyor. Bütün caddeler ve en işlek ana arterlerden başlayarak yeniden tasarlanmalı, kent yaşamı ona göre düzenlenmelidir. Maltepe'yi günlük ziyarete gelen, sahil şeridini ve şehir merkezini kullanan insanlar için burada bulunan akslar bir sanat eseri güzelliğinde olmalıdır. Bu alanlarda yayalaştırma, bina cephesi güzelleştirme, peyzaj, aydınlatma ve yeni kent mobilyaları üzerine gereken projeler ekibimiz tarafından hazırlanmıştır. Kentsel tasarım konusunda kentin tüm mahallelerinde hemen hemen her sokağında Maltepe'yi güzelleştirecek birçok detaylı çalışmayı başlatacağız. "Maltepe Kent Parkı" yapılacak, ‘Heykel Sempozyumu' gerçekleştirecek, kentimizin önemli bölgelerinde yapılan sanatsal çalışmaları sergileyeceğiz.

1- "HALK MECLİSLERİ"

Her mahalleden, güven algısı yüksek kişiler arasından; siyasi görüşünden bağımsız, içinde özellikle gençlerin ve kadınlarımızın bulunduğu ‘Halk Meclisleri' oluşturulacak. İlçe nüfusu göz önüne alınarak her 1000 kişiye bir temsilci olacak şekilde temsil hakkı olacak. Mahalle muhtarları, mahallemizdeki STK ve spor kulüp temsilcileri bu meclislerin doğal üyesi olacak. Her ay düzenli toplantılar yapılarak, mahallemizin sorunları ve çözüm önerileri tartışılacak ve daha sonra belediye meclisi gündemine getirilecektir. Kararlarda 2/3 çoğunluk aranacak. Toplantılara üç defa mazeretsiz olarak katılmayanlar meclisten çıkarılacak. 1/3 kadın ve 1/3 gençlik kotası olacak. Kadın ve genç aday yeterince çıkmazsa sandalyesi boş bırakılacak. Bu meclislerin kurulmasının temel amacı mahalleleri yerel yönetimin bir parçası yapmak, mahalle sorunlarına yerinde ve ivedi olarak çözüm üretmek, "doğrudan ve katılımcı" demokrasi kültürünü ilçemizde yaymaktır.

2- " MAHALLEDE YERİNDE ÇÖZÜM ODASI "

Her hafta bir mahallemize giderek saat 19:00 dan sonra halkımızın sorunlarını dinleyeceğiz. 20:30'da mahalle meclisi toplantısına katılım sağlayarak çözüm önerilerini tartışacağız. Mahallemiz ile ilgili alınacak kararları mutlaka mahalle meclislerinin onayı alınarak, katılımcı demokrasi kültürünü ilçemizde etkin hale getireceğim. ‘Maltepeli vatandaşlarıma sözümdür; yapılacak her çalışmada mahalle meclislerinden geçmeyen hiçbir kararın altına imza atmayacağım.

3- KASGEM (KADIN-SAĞLIK-SPOR-GENÇLİK-ENGELLİ-EĞİTİM) MERKEZİ PROJESİ

Her mahallemizin ihtiyacını yerinde belirlemek ve karşılamak üzere, kadınlarımız, gençlerimiz ve engelli vatandaşlarımız için sanat, sağlık, spor, kültür, eğitim ve üretim merkezi kuracağız. Bu merkezlerimizin ilk örneğini merkeze uzak olan mahallelerden başlayarak tüm mahallelerimize yayacağız. Merkezimiz içerisinde kadınlarımızın mesai saati sonrası sosyal hayatlarına vakit ayırabilmek için, "Akşam Çocuk Bakım Merkezi" oluşturulacaktır. Biz biliyoruz ki; kadınlarımız üretim hayatının içinde olmak ve aile bütçelerine katkıda bulunmak istiyorlar. Mahallelerimizde kuracağımız, ‘'KASGEM" ile kadınlarımız üretim hayatının içine çekilecek ve burada ürettikleri ürünler ilçe merkezimizde açacağımız "Üret Maltepe" satış mağazalarımızda halkın satışına sunulacaktır. Kadınlarımız, bu merkezlerde yarı zamanlı, tam zamanlı veya saatlik çalışabilecekler, çalıştıkları süre içerisinde çocukları da aynı merkez içindeki kreş ve etüdlerden ücretsiz faydalanabileceklerdir.

Bu Merkezlerimizde;

*Ücretsiz çocuk bakım merkezleri (Kreş)

*Kadınlarımıza spor salonu

*Kadınlar için mutfak ürünleri üretim birimi

*Kadınlarımız için psikolojik danışma hizmeti

*Sağlık evi

*Avukatlık danışma birimi

*Ücretsiz sanat ve spor kursları

*7-18 yaş arası çocuklarımıza ücretsiz etüd ve kurs

*Engelli vatandaşlar için tasarlanmış eğitim sınıfları

*Gençlerimiz için rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri

*Gençlerimiz için koçluk danışma hizmeti

4- "MALTEPE YAŞAM PROJESİ"

"Maltepe Yaşam" yazılım programı ile internet üzerinden telefonlara indirilecek bir uygulama ile 24 saat ulaşılabilir belediye olacağız. Vatandaşlarımız bu uygulama üzerinden belediyeye gitmeden, dilekçelerini verebilecek, takiplerini yapabilecekler, böylece iş ve zaman kaybını en aza indireceğiz.

5-"MEKÂNDAN ve ZAMANDAN BAĞIMSIZ ÇALIŞMA"

‘Maltepe Yaşam' uygulaması ile telefonlarınıza indirilecek uygulama üzerinden başvuruda bulunulan tüm işlemlerin çözümü sağlanacak, çalışanlar mekândan ve zamandan bağımsız görevlerini yerine getireceklerdir. Bu kapsamda ücretsiz wi-fi hizmeti ilçemizin tümüne sağlanacaktır.

6-"SANAL KÜTÜPHANE"

İstanbul'un en büyük "Sanal Kütüphanesi" kurulacak, ayrıca ilçemizdeki kütüphanesi olmayan tüm okullara kütüphane yapılacaktır. Dönem sonlarında, okullardaki başarılı ve kütüphaneden en çok faydalanan öğrencilere, ‘NUTUK' ve çağdaş yazarlarımızın eserlerinden oluşan bir kitap seti hediye edilecektir.

7-"ÇOCUK KÖYÜ"

Orman içerisinde, doğal yaşam ile el ele büyük bir ‘Tema Park' kurulacak; içerisinde, spor etkinlikleri, farklı alanlarda kamplar, hobi bahçeleri ve atölyeler oluşturacak, çocuklarımızın sosyalleşmesini sağlayacağız.

8-"GÜVEN EVİ'' PROJESİ

Yaşlılarımızın sosyal hayata katlımlarını artırmak, çocuklarla kaliteli zaman geçirmelerini sağlamak için "Güven Evi" kuracağız. İçerisinde ücretsiz kreş bulunan bu alanda etkinlikler gerçekleştireceğiz. Bu proje ile hem çocukların geleceklerine katkı sağlayacak hem de yaşlılarımıza sosyal aktivite alanı sunacağız.

Güven Evi içerisinde Alzheimer Hasta yakınları için saatlik bakım hizmeti vererek, hasta yakınlarının sosyal yaşama katılmalarına yardımcı olacağız.

*Finlandiya'da yapılan bilimsel bir araştırma ile yaşlı ve çocukların bir araya gelmesi sonucunda ortaya çıkan sevgi bağı ile yaşlılarımızın sorunlarından uzaklaşarak hayata tutundukları gözlemlenmiştir. Güven Evi'nin bahçesinde kurulacak "Hobi Bahçeleri" ile yaşlılarımızın sosyal yaşama katılımlarını sağlayacağız.

9-"BELEDİYE –ESNAF BULUŞMASI"

Her ay belediyemiz ile esnaf odalarımızın temsilcileri bir araya gelerek, mevcut sorunlara çözüm alternatifleri yaratacak, yapacağımız kampanyalarla esnafımıza destek olacağız. Yaz aylarında gerçekleştireceğimiz festivallerde esnafımıza yöresel lezzetleri sergileme imkanı sağlayacak ve ekonomik kazanımlarına katkıda bulunacağız.

10-"ATIK KÂĞIT ÜRETİM MERKEZİ"

*Plastik Poşete ve Çevre Kirliliğine Son*

Yapacağımız kampanyalar ile okul ve evlerden toplanacak, kâğıt ve her türlü atık pamuklu kumaşlar, yeniden kullanılmak üzere geri dönüşüm merkezine getirilecektir ve kurulacak geleneksel el yapımı kâğıt ile kâğıt malzemeler (torba defter takı gibi) üretilecektir. Atık kağıt üretim tesisimizde kadın ve engelli vatandaşlarımız çalışacak, ilçe ekonomisine önemli bir kazanım sağlanacaktır.

11-"MÜZE KENT''

Arkeoloji müzesi halka açılacak, ilçemizin tarihi yerleri Kültür Bakanlığı ile koordineli olarak yeniden elden geçirilerek ve yaşama kazandırılacaktır. Feyzullah Efendi Camii ve Hamamı Byras Sarayı ve kalıntıları Styros Manastırı kalıntıları, Dağ Ver Baba Tekkesi kalıntıları Süreyya İlmen Cami ve Çeşmesi için gerekli çalışmalar yapılarak, çocuklarımıza kent bilincinin oluşması için geziler düzenlenecektir. Ayrıca ilçemizin ilk sakinleri olan mübadiller ile çalışılarak mübadele (göç müzesi), kent müzesi, etnografya müzesi, balmumu heykel müzesi kurulacaktır.

12-"SANAYİ ESNAFI''

TUBİTAK ve alınacak hibe ile dökümhane kurulacak, Yap-Devret modeli uygulanacaktır. Böylece, esnafımız, döküm işleri için Bayrampaşa ve İkitelli'ye gitmek zorunda kalmayacaktır. Gençlerimize, İŞ-KUR ve Maltepe Belediyesi iş birliği ile gerekli eğitimler verilecek, istihdam alanı sağlanacaktır. Ayrıca, dünya sanayisinde en büyük çalışan açığı olan CNC operatörlük için de bir CNC Eğitim Merkezi kurulacak, CNC operatörü ve kalıpçılık eğitimi verilecek, ülkenin kalıpçı ve CNC operatörü ihtiyacının bir kısmı buradaki eğitimlerle karşılanacaktır.

13-PLASTİK GERİ DÖNÜŞÜM TESİSİ

Plastik Geri Dönüşüm Tesisi kurularak, toplanan çöplerin plastik olanları ayrıştırılacak ve plastik kırma makineleri ile yenilenebilir hammadde elde edilecektir. Ülkemizin ithal ettiği plastik ihtiyacının bir kısmı ilçemizden karşılanacak olup, bu tesisi de Yap­-Devret Modeli doğrultusunda, TÜBİTAK hibe desteği ile yapılacaktır. Bu projemizi güçlendirmek için okul ve mahallelerimizde plastik toplama kampanyaları düzenlenecek, ilçemizde çöp yığınları oluşmasına engel olacağız.

14-GENÇLİK PROJELERİ

*GENÇLER MALTEPE'YE- MALTEPE GENÇLERE EMANET*

A- ÜNİKART (ÜNİVERSİTE KART PROJESİ )

Ülkemizin geleceği gençlerimizin, üniversite masraflarını yarıya indirecek, eğitimlerine katkı sağlayacağız. Öğrencilerimize "ÜniKart" ile, her iki dönem başında birer kez olmak üzere destek paketi sunacağız. İhtiyaç sahibi ailelerin, üniversitede okuyan çocuklarının yol ücretlerini karşılayacağız. Ayrıca, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda, ilçemizde derece yapmış sporcularımızı ödüllendireceğiz.

B-"HAYATI KODLA, YAZILIM KENT"

Hayatımızın her alanında yer alan bilişim teknolojisinde, robotik kodlama ve gömülü sistemler gibi yazılım programlarını 11-23 yaş arası gençlerimize öğreteceğiz. Böylece Maltepe'yi, tasarlayan, dönüştüren ve sanayiye destek olacak, geleceğin yazılımcı gençleri "Yazlım Kent" ile Maltepe'de yetişecek. 10 kişilik sınıflarda, 11 yaşından itibaren, haftada 4-6 saat olmak üzere eğitim vererek geleceğin yazılımcı, gömülü sistem yazılımcısı, bilim ve teknoloji ile iç içe yaşayan gençlerini "Yazılım Kentte" "Hayatı Kodla" projesi ile yaşama hazırlayacağız. Bu eğitimlerde başarılı olan çocuklarımıza "Eğitim Bursu" sağlayacağız.

C-MALTEPE BELEDİYE SPOR

Maltepe amatör spor kulüplerinde, sokak çocukları ve gençlerimizi topluma kazandırmak için tüm spor branşlarında öğrenci yetiştireceğiz. Maltepeli gençlerimizin sosyal hayata katılımını artırıp, sokak çocuklarımızı da rehabilite etmiş olacağız. Ayrıca Maltepe Spor Kulübümüze gereken destek sağlanarak kulübümüze yakışır spor kompleksine kavuşturacağız. Amatör spor kulüpleri desteklenecek, mahalle aralarındaki mini futbol ve basketbol sahalarının yenileri açacağız.

D- "SU SPORLARI"

Su sporları alanını geliştirmek için İBB ile iş birliği yapılacak, gençlerimize, kuracağımız Maltepe Su Sporları Tesisi bünyesinde, sahil şeridinde; kano, kürek, yelken, yüzme ve dalgıçlık eğitimi verilecektir. Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde su sporlarının gereken değeri görebilmesi için çalışmalar yaparak geleceğin su sporcu gençlerini yetiştireceğiz.

E-"ROCK FESTİVALI"

Dünyanın En büyük Rock Festivali'ni yapmaya adayız! Maltepe Miting Alanı'nda, yaz ayılarında, haftasonları olmak üzere gençlerimiz için Rock Festivali organize edilecektir. Ayrıca "Model Araba Yarışları" pisti kurulacak ve yarışmalar düzenlenecektir.

F-"BAKİRELER ANITI FESTİVALİ"

Bakireler Anıtı Festivali düzenlenecektir. Bu festival içerisinde kültür, sanat, spor faaliyetleri ve kitap fuarı organize edilecektir. Festivali mahalle meclislerimizde görevli gençlerimiz planlayacak ve uygulayacaktır. Festival dahilinde geleneksel hale getireceğimiz halk oyunları gösterileri ve halk dansları yarışmasını yapacağız. Bu festival geleneksel hale gelecek ve her yıl katılımcı sayısı artarak ülkemizdeki önemli festivallerden biri olacaktır.

G- "EŞYABANK"

Üniversite öğrencileri için "Atmıyorum Saklıyorum" projesi ile evlerde kullanılmayan eşyaları bir merkezde toplayacağız. Ev kurarken öğrencilerimizin eğitimlerine destek sağlayacağız.

H- "SOKAK HAYVANLARI"

Gençlerimizi sosyal sorumluluk projelerine dâhil ediyoruz. Sokak hayvanlarının barınmaları, beslenmelerini için "Gençler ve Belediye El Ele" iş birliği ile sokak hayvanlarımızın Maltepe'de güven içerisinde barınmalarını sağlayacağız. İBB ile koordinasyonla " Hayvan Mezarlığı" yapacağız.

B-KENTSEL ULAŞIM

1-YAYALAŞTIRMA PROJESİ

Kentsel ulaşım sorunu; araç, yaya, bisiklet, alt-üst geçitler, otoparklar, toplu taşıma sistemleri vb. gibi birkaç alt başlığı olan doğru ve ciddi ölçümler sonucunda, profesyonel bir yaklaşımla çözümlenebilecek bir konudur. Popülasyonun yoğun olduğu yerlerde araç trafiğini alternatif güzergahlara (yeraltı araç geçitleri) bağlayarak yaya ve bisiklet yollarının artırılmasını sağlayarak trafik sıkışıklığının önüne geçmek öncelikli hedefimizdir. İBB ile iş birliği yapılarak ilgili yasal mevzuat çerçevesinde yayalaştırma projesini hayata geçireceğiz. Maltepe Belediye Başkanı olduğumda, bu konuda yeni bir ulaşım modeli ortaya koyacağım. İlçe merkezinde, bütün kentin hissettiği yaşam kalitesini düşüren trafik açmazını "bat-çık" diye tabir edilen sistem ile araç trafiğini yerin altına indirerek üst kısımlarını "yayalaştırma"çalışmaları bisiklet yolu güzergahları ve toplu taşımada geleceğe dönük çözümler üzerine vizyoner ve yenilikçi bir ekip çalışması ile çözeceğiz. Kavşak düzenleme, döner kavşaklar, trafik ışıklarının düzenlenmesi, eksik trafik ışıklarının yapılması ve bunlar için detaylı fizibilite çalışması yapılarak projeleri 3 boyutlu tasarım ve videolarla halkımıza sunacağız. Yapacağımız, yayalaştırma çalışmasından sonra, yaya yolu etrafına küçük ağaçlar, sanat ve hobi atölyeleri kurarak kentin kültürel yapısına önemli katkı sağlayacağız.

2-OTOPARK PROJELERİ

Her mahallede mülkiyeti belediyemize ait arsalar tespit edilecek ve bu arsalarımıza "Altı Katlı Otopark- Üstü Oyun ve Hobi Bahçesi" olacak şekilde "Parkbahçe" tasarlayacağız. Otoparklarımızın ve çocuk parklarımızın tümü engelli vatandaşlarımıza göre tasarlayacak ve hayata geçireceğiz. Sürdürülebilir, yaşanabilir ve yeşil Maltepe için tüm projelerimizin doğa dostu olmasına özen göstereceğiz. Projeler hazırlanırken doğru maliyet çalışmaları yapılarak ülke çıkarları gözetilerek, ihtiyacı doğru belirleyip kalıcı çözümler üretmek temel prensibimiz olacaktır.

3-ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZA YÜRÜME ALANI

İlçemizdeki bütün cadde ve sokaklardaki kaldırım ve yollar tüm engelli vatandaşlarımıza uygun olarak tasarlanacak ve tüm ilçede yaygınlaştırılacaktır. Engelli vatandaşlarımız için yapılacak tüm projelerde onların görüşleri alınacak ve uygulamalar yapıldıktan sonra hayata geçirilecektir. Maltepe'nin bir ucundan diğer ucuna hiçbir sorun yaşamadan tüm engelli vatandaşlarımız dolaşabilecek ve ilçemizde ki günlük işlerini hiçbir zorlukla karşılaşmadan çözebileceklerdir.

*İç ve dış mekanlarda akıllı uygulama yolu ile yön bulmayı sağlayan sesli adımlar projesi,

*Engelsiz ve yaya dostu kaldırımlar projesi,

*Down sendromlu çocuklarımızı hayata hazırlamak için yemek yapma ve seramik atölye projeleri,

*Engelsiz kafe projeleri ile engelli vatandaşlarımızı sosyal hayatın içine çekmeyi hedefliyoruz. ‘Engelsiz yaşam engelleri aşarak sağlanır.' sloganından hareketle ilçemizi her Maltepeli'nin yaşayabileceği bir ilçe haline getireceğiz.

5- DENİZBÜS PROJESİ

İstanbul'un en uzun sahil şeridine sahip olan ilçemizi deniz ile buluşturmak İstanbul trafiğine nefes aldırmak amacıyla İBB ile iş birliği yapılarak, "Deniz Yolu" ulaşımının kullanılması için donanımlı bir iskeleye kavuşacağız. Özel işletmelerle bağlantılı olarak Kadıköy-Beşiktaş-Karaköy- Eminönü motor seferlerini başlatacağız.Yaya öncelikli çevreye duyarlı, konforlu ve ucuz ulaşım sistemini Maltepe'de oluşturmayı hedefliyoruz.

C-KENTSEL DÖNÜŞÜM

İlk iş olarak, Maltepe'nin "Kentsel Dönüşüm Mastır Planı" hazırlayacağız, bu mastır plan ile Maltepe'nin dönüşüm senaryosunu kurgulayacağız. Maltepe'de yaşayan insanlar olarak beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili;

* Halkımız bilgilendirilecek,

*Marmara depremi ile depremde yorulmuş,riskli yapıların tespiti yapılacak,

*Doğru dönüşüm planı ile hem oturduğumuz binalar depreme dayanıklı hale gelecek, hem estetik anlamda daha güzel yapılar ortaya çıkacak,

* Yeni yapılan binaların altına otopark yapılması zorunlu hale getirilecek böylece oluşturulacak yapılarda otopark sorununu çözülecek, çocuk bahçesi, spor alanı, park gibi donatı alanları oluşturulacaktır.

Bu çalışma ile mevcut yollarımız genişleyecek ve oturduğumuz konutların değeri aratacaktır.

A- "ARKA BAHÇEMİZ ÇOCUK PARKI"

Bu proje ile apartmanlarımızın atıl alanlarını "Belediye –Vatandaş" iş birliği ile kullanılır hale getireceğiz. Yirmi daire ve üzeri binaların arka bahçeleri peyzaj projelerine dahil edilip açık alan spor malzemeleri ve çocuk oyun malzemeleri yerleştireceğiz. Böylece binaların bahçeleri ufak parklara dönüştürülecektir. En güzel balkon ve en güzel bahçe yarışması ile halkımız kent bilinci kazanacak, kentimiz daha güzel bir görünüme kavuşturulacaktır.

B- "SEMT PAZARLARI"

Semt pazarlarımız modern hale getirilecek, kapalı pazar yeri uygulamasına geçilecek, pazarlarımız modern görünüme kavuşturulacaktır. Merkezi düz ve açık bir alana üstü membran çatı ile gerilerek üstü kapalı hale getirilecektir. Amacımız; ilçe sakinlerini kışın yağıştan, yazın sıcaktan korumak ve alanın kısa sürede kolayca temizlenmesini sağlamaktır. Tek tip pazar tezgâhı belirlenip kompak tezgahların kullanılması ile pazarcı esnafımıza su ve elektrik tesisatı ile desteklenmiş bir pazar yeri kuracağız.

C- "GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ"

İlçemizin Görüntü Kirliliğini ortadan kaldırmak için, işyeri tabela ve çıkıntıları belli bir nizama ve standarda getirilecektir. Maltepe'de görsel birlik sağlanacaktır. Hırsızlık ve şiddete karşı, belediyemiz bünyesinde önlem birimleri oluşturulacak, ‘Beyaz Tabak' uygulaması ile gıda terörünü yok etmek için denetimler daha sık ve güvenli bir şekilde yapılacaktır. Her ay en temiz işletme seçilerek, ödüllendirilecektir.

Caddelere ve sokaklarımıza kentin hafızasında kalması gereken kişilerin isimleri verilecektir.

D- "YENİLENEBİLİR ENERJİ"

Kentsel dönüşüm alanlarında sürdürülebilir enerji sistemi oluşturarak, "Enerji tasarrufu ve kaynağı" yaratılacak, bu sayede ekonomik gelir elde edilecektir. Kentsel dönüşüm alanlarında güneş enerji sistemleri kurulacak, akıllı ev projeleri ile gerekli önlemler alınarak hem ısı kaybı önlenecek hem de çevre kirliliği ortadan kalkacaktır.

*Mevcut tüm belediye hizmetlerini geliştirerek devam ettireceğiz.

MALTEPE'DE

"GÜVENLE YÜRÜYECEĞİZ BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ"

Sayfa Başı