VALİ BALCI ERBAA'DA | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

VALİ BALCI ERBAA'DA

Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı Erbaa'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

2019-07-01
VALİ BALCI ERBAA'DA

Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı, şehit Sözleşmeli Piyade Er Kadir Yıldırım'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Vali Dr. Ozan Balcı, Hakkari ili Çukurca ilçesi Şehit İstihkam Uzman Çavuş Anıl Yalap Üs Bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan makineli tüfek taciz ateşi ile şehit olan ve geçtiğimiz günlerde düzenlenen törenle sonsuzluğa uğurlanan Piyade Sözleşmeli Er Kadir Yıldırım'ın Erbaa'daki baba evine ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyarette Vali Dr. Ozan Balcı, şehidimizin babası Mahmut Yıldırım ve ailesinin acısını paylaşarak taziye ve sabır dileklerini iletti.

Şehitlik mertebesinin kutsallığını ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı, "Sizlerin acısı bizim acımızdır. Milletimizin başı sağolsun, acınızı yürekten paylaşıyorum. Devlet ve Millet olarak her zaman yanınızdayız" dedi.

Ziyarette Şehidimiz Piyade Sözleşmeli Er Kadir Yıldırım ve tüm şehitlerimiz ruhuna dualar okundu.

Ziyarete Vali Dr. Ozan Balcı'nın yanı sıra Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mahmut Özdemir katıldı.

Daha sonra Vali Dr. Ozan Balcı, Silahtar Ömer Paşa Camisini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Tokat'ın Erbaa ilçesine bağlı Akça köyünde 1082 yılında çivi kullanılmadan ahşap ve kesme taştan inşa edilen Selçuklu mimarisi Silahtar Ömer Paşa Camisini ziyaret eden Vali Dr. Ozan Balcı, köy muhtarı Fatih Demirdağ'dan bilgiler aldı.

Çini ve boya süslemelerine, ahşap kemerle süslü kapıya, çıtalara, boya süslü tavanda altıgenlere ve göbekte kesişen şekillere sahip olan Silahtar Ömer Paşa Camisinde incelemelerde bulunan Vali Dr. Ozan Balcı, Tokat'ın tarihi ve kültürü ile kadim bir şehir olduğunu belirtti.

2007 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilerek tekrar ibadete açılan Silahtar Ömer Paşa Camisinin önemli bir eser olduğunu vurgulayan Vali Dr. Ozan Balcı, camide kullanılan tarihi mimarinin Tokat ve Erbaa için çok kıymetli olduğuna dikkat çekerek Silahtar Ömer Paşa Camisinin görülmeye değer çok kıymetli bir eser olduğunu vurguladı.

Ziyarette Vali Dr. Ozan Balcı'ya Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl eşlik etti.




Vali Dr. Ozan Balcı, Çocuklara Kitap Hediye Etti

Vali Dr. Ozan Balcı, bugünkü Erbaa ziyaretleri sırasında karşılaştığı çocuklarla sohbet ederek, kitap hediye etti.

Tokat'ın Erbaa ilçesine bağlı Akça köyünde Silahtar Ömer Paşa Camisi'nde incelemelerde bulunan Vali Dr. Ozan Balcı, köy çıkışında yolda gördüğü çocukları da ihmal etmeyerek, çocuklara kitap hediye etti.

Oyun oynayan çocukların yanına giderek, sohbet eden Vali Dr. Ozan Balcı, çocukların tatillerini iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi. Tatilde çocukların oyun oynamalarının yanı sıra bol bol kitap okumaları gerektiğini de belirten Vali Dr. Ozan Balcı, günde en az bir saat kitap okumaya zaman ayırmaları gerektiğini söyledi.

Vali Dr. Ozan Balcı, Şehit Kadir Yıldırım'ın Annesini Tedavi Gördüğü Hastanede Ziyaret Etti

Vali Dr. Ozan Balcı, Tokat Devlet Hastanesi'nde tedavi gören şehit Sözleşmeli Piyade Er Kadir Yıldırım'ın annesi Şirin Yıldırım'ı ziyaret etti.

Vali Dr. Ozan Balcı, Hakkari ili Çukurca ilçesi Şehit İstihkam Uzman Çavuş Anıl Yalap Üs Bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan makineli tüfek taciz ateşi ile şehit olan ve geçtiğimiz günlerde düzenlenen törenle sonsuzluğa uğurlanan Piyade Sözleşmeli Er Kadir Yıldırım'ın hastanede tedavi gören annesi Şirin Yıldırım'ı ziyaret ederek, şehidimizin annesine acil şifalar diledi.

Şehit annesi Şirin Yıldırım'ın sağlık durumu ile ilgili Tokat Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uğur Kulu'dan bilgiler alan Vali Dr. Ozan Balcı, şehidimizin annesinin tedavisinde yakından ilgilenen hastane personellerine de teşekkür etti.

Sayfa Başı