ERBAA'LI HACI ADAYLARI DUALARLA UĞURLANDI | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

ERBAA'LI HACI ADAYLARI DUALARLA UĞURLANDI

Erbaa’lı Hacı Adayları Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı

2019-07-25
ERBAA'LI HACI ADAYLARI DUALARLA UĞURLANDI

Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla Erbaa'dan Suudi Arabistan'a gidecek kafilede yer alan hacı adayları, dualar ve gözyaşlarıyla uğurlandı.

Erbaa Merkez Büyük Camii önünde 25.07.2019 tarihinde Sabah Namazı sonrası 43 Hacı adayı için düzenlenen ve Kur'an tilaveti ile başlayan programa, Tokat'tan kafile başkanı olarak Erbaa'lı hacılarla birlikte Hacca gidecek olan ilçe müftümüz Muhammet Kara, Erbaa belediye başkanı Ertuğrul Karagöl ve çok sayıda vatandaş katıldı. Din görevlilerinin seslendirdiği ilahilerden sonra belediye başkanı Ertuğrul Karagöl bir konuşma yaptı.

İlçe müftüsü Muhammet Kara da uğurlama merasiminde yaptığı konuşmada ; ‘‘Allah'ın evinin önünden yine Allah'ın evine kardeşlerimiz bizlerle birlikte gidiyorlar. Cenabı Hak bu yolculuğumuzda yardımcımız olsun. Kutsal beldelere gittiğimizde tüm kardeşlerimiz Cenabı Hak ve Peygamber Efendimizin (s.a.s.) misafirleridir. Efendimizin hadisi şeriflerinde buyurduğu gibi, kabul olunan haccın karşılığı cennetten başka bir şey değildir. Orada onların tövbelerinin kabul olunacağına, yaptıkları duaların da kabul olunacağına inanıyoruz. Bu düşüncelerle bizlerle birlikte giden hacı kardeşlerimize hayırlı yolculuklar diliyor sizlerden de hakkınızı helal etmenizi istiyorum'' dedi.

İlçe müftüsünün konuşmasından sonra ilçe vaizi Yavuz Arslan'ın yaptığı dua ile vatandaşların yoğun ilgisi arasında hacı adaylarımız kutsal topraklara gitmek üzere uğurlandılar.

Erbaa'dan Diyanet İşleri Başkanlığı ile Hacca giden hacı adaylarımız 31 Ağustos'ta ülkemize dönüş yapacaklar.

Sayfa Başı