Yabancı Uyruklu Öğrenciler Yöresel Yemeklerini Tanıttı | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Yabancı Uyruklu Öğrenciler Yöresel Yemeklerini Tanıttı

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerin yörelerine ait yemeklerinin tanıtıldığı etkinlik törenle açıldı.

2019-11-27
Yabancı Uyruklu Öğrenciler Yöresel Yemeklerini Tanıttı

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerin yörelerine ait yemeklerinin tanıtıldığı etkinlik törenle açıldı.

Açılış kurdelesini il protokolü ile beraber kesen Vali Dr. Ozan Balcı, yöresel yemeklerinin bulunduğu stantları gezerek öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Cumhuriyet Meydan'ında düzenlenen etkinlikte konuşan Vali Dr. Ozan Balcı, "Tokatlı hemşerilerimizin misafirperver, merhametli ve kucaklayıcı olduğunu belirterek "Sizin canınız, malınız, namusunuz bizlere emanettir. Burası sizin eviniz gibidir. Tokat Tarih boyunca farklı kültürlere ana kucağı gibi bir sığınak olmuştur." dedi.

‘Sizler Tokat'ta Bize Emanetsiniz'

Vali Dr. Ozan Balcı ‘Bizlerde yurtdışında öğrencilik yaptık. Öğrenciler yurtdışında kendilerini memleketinde gibi hissetmek isterler. Tokat tam sizin istediğiniz gibi bir yer. Burada kendi memleketinizde gibi hissedebilirsiniz. Osmanlıdan, Selçuklu'ya ve Türkiye Cumhuriyetine kadar farklı milletler, anlayışlar, dinler hepsi aynı evin çocukları gibi yaşarlar. Bizde ayrı gayrı yoktur, insanı merkeze alırız. Buradaki Türk Vatandaşlarımızdan hiçbir farkınız yoktur bizim için. Hatta misafir olduğunuz için daha çok dikkat gösteririz, burası sizin eviniz gibidir. Tokatlıların da ev sahipliği meşhurdur. Tokat'ın insanı hayırsever, merhametli ve kucaklayıcıdır. Tarih boyunca farklı kültürlere ana kucağı gibi bir sığınak olmuştur. Böyle de değerli bir yerdir." dedi.

Devletin temsilcisi olarak her zaman sizlerin işlerini kolaylaştırmaya, sizlere yardım etmeye hazırız, kapım sizlere her zaman açık diyerek sözlerini tamamlayan Vali Dr. Ozan Balcı, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin'e ve emeği geçen herkese tek tek teşekkür etti.

Konuşmaların ardından 15 ülkeden gelen yabancı öğrenciler, yörelerine ait dans gösterilerini sunarak şarkılar söylediler.

Etkinliğe Vali Dr. Ozan Balcı, Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Bünyamin Şahin, İl Jandarma Komutanı J. Albay Murat Kınay, İl Emniyet Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Sayfa Başı