TOKAT TERMAL SULUSARAY KAPLICALARI AÇILIŞ İÇİN GÜN SAYIYOR | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

TOKAT TERMAL SULUSARAY KAPLICALARI AÇILIŞ İÇİN GÜN SAYIYOR

Tokat Termal Sulusaray Kaplıcaları inşaatı hızla yükseliyor.

2020-02-04
TOKAT TERMAL SULUSARAY KAPLICALARI AÇILIŞ İÇİN GÜN SAYIYOR
TOKAT TERMAL SULUSARAY KAPLICALARI AÇILIŞ İÇİN GÜN SAYIYOR
Tokat Termal Sulusaray Kaplıcaları inşaatı hızla yükseliyor. Tokat'ın Sulusaray İlçesi'nde 7 bin yıllık termal suyunun değerlendirilerek bölge ekonomisine kazandırılması için yaklaşık 76 Milyon TL'lik yatırımın inşaatı devam ediyor. Sulusaray İlçesinde yaklaşık 40 yıldır kaderine terk edilen kaplıca bölgesinin hak ettiği değeri bulması için Anadolu'nun en eski ve en değerli termal suyu modern tesis ve devre mülklerle buluşuyor.
JEOTERMAL KAYNAK KİRALAMA İHALESİ'Nİ ALDIK
Yaklaşık maliyeti 76 Milyon TL'yi bulacak, bölgenin en büyük termal tesisi olması beklenen dev proje ile romatizma, nevralji ve cilt hastalıklarının yanı sıra, kas ve eklem rahatsızlıklarında da kendini ispatlamış 7 bin yıllık kaynak, modern bir tesisle gün yüzüne çıkarılarak şifa dağıtacak. Yıllardır atıl durumda bulunan Sulusaray kaplıcaları için 09.01.2020 Perşembe günü saat:10.00'da Tokat İl Özel İdaresi tarafından yapılan Jeotermal Kaynak İhalesini alan Tokat Termal Turizm Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altun, doğup büyüdükleri topraklara vefa duygusu ile yatırım yaptıklarını kaydetti. Altun yaptığı açıklamada; "Her türlü sağlık amaçlı kullanıma uygun olan Sulusaray Kaplıcalarının 2020 Mayıs ayında faaliyete geçmesini planlıyoruz. Sosyal bina, havuzlar kompleks inşaatının %80'ni, devre mülklerin ise %20'sini tamamladık. Bölgenin en büyük turizm yatırımı olan Sulusaray Kaplıcaları yaklaşık 76 Milyon TL'ye mal olacak. Tokat'a vefa duygumuzla Tokatlılar için büyük bir kazanç kapısını aralıyoruz. İl Özel İdaresi tarafından geçtiğimiz ay yapılan ihaleyi aldık, inşallah en kısa sürede Tokatlıları şifalı sularla tatil keyfinde buluşturacağız" dedi.
1 MİLYON TURİST HEDEFİNE ODAKLANDIK
Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı başta olmak üzere, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve İl Özel İdaresinin turizm konusunda belirledikleri 1 Milyon Turist hedefine Tokat Termal Turizm Limited Şirketi olarak odaklandıklarını belirten Mustafa Altun; "Bir şehrin kalkınması turizmle olur. Dışardan ne kadar çok turist çekebilirsek, şehrimizdeki esnafımız da vatandaşımız da bundan o kadar çok istifade edecektir. Bu kapsamda; Sayın Valimiz Dr. Ozan Balcı ve Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu başkanlığında başlatılan turizm seferberliğine bizler de tüm imkânlarımızla katılıyoruz. İnşallah Sulusaray bölgesine yaptığımız kaplıca yatırımı tamamlandığında inanıyoruz ki, Tokat için turizm hedeflerinin çok çok üstünde olacağız. Tokat'ın gelişimine katkı sağlayacak bacasız fabrikanın, kaplıca turizminin gelişmesi için tüm gücümüzü ortaya koyduk, bundan sonra da elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz" dedi. SULUSARAY KAPLICALARI YENİ İSTİHDAM KAPILARINI ARALIYOR Tokat Termal Turizm Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altun, kaplıcanın faaliyete başlamasıyla birlikte Tokat'ta istihdam noktasında önemli bir kapının daha aralanacağını belirtti. Başkan Altun; "Kazandığımız her şeyi, memleketimizle, Tokatımız'la ve Sulusarayımız'la birlikte bölüşecek, insanlarımıza iş imkânlarının önünü açacağız. Tesisimiz tamamlandığında yaklaşık 300 kişiye istihdam sağlayacağız. Bu sayının daha sonraki yıllarda giderek artması, Tokatlıların aşına aş katmamız bizlerin en büyük amacıdır. Bizim sevdamız; Tokat'tır, Sulusaray'dır. Şirketimiz Sulusaray firması olup, tüm heyecanımızı, azmimizi bu topraklara borç biliyoruz. Bunun için yıllardır atıl durumda bulunan kaplıca bölgesinin yeniden canlanması, hak ettiği değeri bulması için işimizi aşkla yapmaya, verdiğimiz sözü tutmaya devam ediyoruz. Bugüne kadar bizimle ilgili yapılan dedikodulara hiçbir zaman asla kulak vermedik. Bizler Tokat'ın ve Sulusaray'ın gelişimine katkı sağlamak, bu toprakların insanlarına yine bu topraklarda iş ve aş imkânı sunmanın, ülkemize ve bölgemize güzel bir tesis kazandırmanın derdindeyiz. Temel atma tarihimizden bu güne kadar, bize güvenen vatandaşlarımıza, başta Sayın Valimiz Dr. Ozan Balcı olmak üzere, Tokat Milletvekillerimiz Av. Yusuf Beyazıt, Av. Özlem Zengin, Av. Mustafa Arslan, Av. Yücel Bulut ve Kadim Durmaz beyefendilere, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu'na, İl Genel Meclis Başkanı Av. Erol Duyum'a, İl Genel Meclisi üyelerine, Sulusaray Belediye Başkanı Necmettin Coruk'a, emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara, değerli basın mensuplarımıza ve desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederiz. Açılışımızda sizlerle buluşmanın heyecanını şimdiden yaşıyoruz" dedi.

Sayfa Başı