Mustafa ÖZTÜRK'ün Kaleminden SEN KİMSİN? BİZ KİMİZ? | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Mustafa ÖZTÜRK'ün Kaleminden SEN KİMSİN? BİZ KİMİZ?

Mustafa Öztürk ilk köşe yazısıyla Erbaagundem.com'da...

2020-05-30
Mustafa ÖZTÜRK'ün Kaleminden SEN KİMSİN? BİZ KİMİZ?

SEN KİMSİN?

Zaman zaman insanlar arasında yapılan münakaşalarda veya kavgalarda bazıları özel biri olduğunu ima etmek veya küçük düşmemek için hiddetle sorar; SEN KİMSİN? Tabi ki diğeri de altta kalmaz asıl SEN KİMSİN?
Öyleyse aslında BİZ KİMİZ? kısaca özetlemeye çalışalım.


 BİZ; Yüce Rabbimizin sen olmasaydın, dünyayı ve içindeki hiçbir mahlukatı yaratmazdım dediği, insanlık adına-din adına dünyanın en büyük DEVRİMİNİ yapan bir Peygamberin (Hz. Muhammed S.A.V)'nin ümmetiyiz.

 BİZ; Milattan önce Büyük Hun İmparatorluğu ile başlayan ve 16 büyük imparatorluk kuran, dünyayı titreten asil Türk Milletiyiz.

 BİZ; koskoca nüfusu bulunan Çin üzerine akınlar düzenleyen, Türk boylarının durdurulması için Çinlilere 21 bin km. den fazla set yapmak zorunda bırakan akıncıların torunlarıyız.

 BİZ; 1071'de Malazgirt'ten Anadolu'yu sonsuza dek yurt yapmak üzere giren Alpaslan'ın devamıyız.

 BİZ; İstanbul'u fetheden, bir çağ açıp bir çağ kapatan Fatih Sultan Mehmet Hanın evlatlarıyız.

 BİZ; Türk Milletini yok etmek, son kalan topraklarını ellerinden almak için üzerine üşüşen düşmanları, yokluklar içerisinde Atatürk önderliğinde dize getiren bir ulusun torunlarıyız.

 BİZ; merhametiyle, şefkatiyle dünyaya örnek olmuş asil bir milletiz.

 BİZ; bize sığınanları bizden kabul eden ve ekmeğini onlarla paylaşan bir milletiz.

 BİZ; tarih boyunca içerde-dışarda yoksullara yardım elini uzatan tek milletiz.

 BİZ; Peygamberimizin övgüsüne mazhar olmuş bir milletiz.

 BİZ; tarihi şanla şerefle dolu, Türkler olmasaydı tarih ÖKSÜZ kalırdı denen bir milletiz.

 BİZ; İslamın ve Müslümanların her zaman hizmetinde bulunan yüce bir milletiz.

Değerli dostlar yukarıdaki örnekleri daha da uzatmak mümkün ben çok kısa özetlemeye çalıştım. Türk Milletinin geçmişini iyi bilmeyenler kendilerini eziklik içerisinde hissetmekte, hatta bazıları şanlı tarihimizden utanabilmektedir. Türk Milletinin tarihinde-medeniyetinde utanılacak hiçbir şey yoktur. Kurdukları düzenle dünyanın en gaddar insanlarından olan batılılara özenmeyelim. Batılının tek derdi vardır; sömürü düzenini devam ettirmek ve kendilerinden olmayanı gerekirse yok etmek. Bosna'da yapılanlar gibi bunların örneklerini çoğaltmak mümkün. Yok olmamak için aslımıza dönmeli, eğitim sistemimizi buna göre güncellemeliyiz. Şanlı tarihimizden alacağımız ilhamla yolumuza devam etmeli, istisnasız tüm çocuklarımızı en iyi şekilde eğitmeli, tarih bilincini çocuklarımızın beyinlerine kazımalıyız. (Her çocuğu en azından mutlaka Çanakkale'ye götürmeliyiz.) Eğer tarihimizden dersler çıkarmaz aynı hatalara düşersek sonumuz Irak ve Libya gibi ülkelerden farklı olmaz. Türkiye'mize-Türkçemize sahip çıkmalı düşmanlarımıza karşı dimdik durmalıyız. Dilimizi iyi kullanmalı argo ve anlaşılmayan kelimelerden uzak durmalıyız, dilimizi kaybedersek kendimizi-ülkemizi de kaybederiz. Birbirimizi ayırım yapmadan kardeşçe kucaklamalı, aykırı düşünen bir miktar azınlığa kulak asmamalıyız. Alevi-Sünni, Türk-Kürt hep birlikte huzur içinde yaşamaya çalışmalıyız, bu ülke hepimize yeter.

Hacı Bektaşi Veli şöyle der; "İncinsen de, incitme. İnsan dilinin arkasında gizlidir." Karşımızdaki insanı kıracak davranışlardan uzak durmalı, birbirimize saygıda kusur etmemeliyiz. Büyüklerimizi yaşlarına uygun şekilde hürmetle bağrımıza basmalıyız.

Bu yazıyı niçin kaleme aldığıma gelince; son yıllarda özellikle internetin gelmesiyle yukarıda saydığım kavramlardan uzak bir gençlik yetişmekte, en ufak meselelerde bile hemen şiddete başvurulmaktadır. Bizi biz yapan aile düzeni hızla yok olmakta, vatan-millet-devlet-bayrak kavramı yara almaktadır. Gelin birlik olalım yarın çok geç olmadan, gelin aslımıza dönelim vazgeçin bu batıdan-batılılardan, kalın sağlıcakla…

Mustafa ÖZTÜRK...

Sayfa Başı