ERBAA'DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN 2 BİN FİDAN DİKİLDİ | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

ERBAA'DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN 2 BİN FİDAN DİKİLDİ

Erbaa Belediyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte sağlık çalışanları adına yaklaşık 2 bin fidan dikildi.

2021-04-08
ERBAA'DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN 2 BİN FİDAN DİKİLDİ

Erbaa Belediyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte sağlık çalışanları adına yaklaşık 2 bin fidan dikildi.
Erbaa Belediyesi, Orman İşletme Müdürlüğü ile birlikte sağlık çalışanları adına 2 bin fidan dikti. Koronavirüs sürecinde önemli mücadele veren sağlık çalışanları için Ziya Gökalp Mahallesindeki alana badem, selvi, sedir, dut, ihlamur, akasya ve fıstık ağaçları dikildi. Fidan dikme törenine Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, İlçe Jandarma Komutanı, Nasrullah Ülgen, İlçe Müftüsü Mehmet Ceylan, Milli Eğitim Müdürü Bekir Aslan, İlçe Sağlık Müdürü Faruk Kalkan, Orman İşletme Müdürü İlhan Yazıcı, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileriyle sağlık çalışanları katıldı.

Törende 2 bin fidan toprakla buluşturuldu.
Salgınla mücadele eden sağlık çalışanlarının anısına fidanları toprakla buluşturduklarını ifade eden Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl "Sağlık çalışanlarımız ülkemizin her köşesinde insan hayatının kutsallığının bilinciyle hareket eden devletimizin en önemli çalışanlarıdır. Sağlık çalışanlarımız sabrın ve gayretin ete kemiğe bürünmüş halidir. Son bir yıldır yaşadığımız Covid-19 sürecinde kendi sağlıklarını hiçe sayarak, zor şartlarda gece gündüz demeden görev yaparak tüm Dünya'ya örnek oldular. Orman İşletme Müdürlüğümüzle birlikte düzenlediğimiz, sağlık çalışanları anısına hatıra ormanı, fidan dikme etkinliğine katılarak salgınla mücadelede görev şehidi olan hatırasının yaşatılması adına 2 bin dekar alana fidan diktik. Yaptığımız bu güzel etkinliğin aynı zamanda halkımızda var alan doğa ve ağaç sevgisine katkı sağlayacağını umuyor daha yeşil bir Erbaa için tüm kurumlarımızla birlikte el ele vererek çalışmalarımıza devam ediyoruz. Neden bu alanı seçtik. Bu alanı seçmemizdeki sebeplerden biri, bu alanın zincirin halkalarından biri olması. Bu alan Erbaa'nın hakim noktası. İnşallah İmbat Park'ın yapılmasıyla aşağıdaki yeşil alanların düzenlenmesiyle bulunduğumuz alan ve sol tarafımızdaki eğimli arazide yapacağımız kuleyle, ağaçlandırma ve yeşil alan çalışmalarıyla Erbaa'nın seyredildiği, sabah manzaraya karşı kahvaltı yapıldığı, gece manzaraya karşı oturulduğu bir alan yapmak istiyoruz. O anlamda ağaçları diktiğimiz nokta bu zincirin bir halkasından bir tanesi." dedi.
Erbaa İlçe Sağlık Müdürü Faruk Kalkan "Ülke insanımızın çok güzel hasletleri var. Bunlardan bir tanesi de kadirşinas olmak. Yani kıymet bilir olmak. Hakkını teslim eder olmak. Bugün toplandığımız bu alan da buna çok güzel bir örnek. Erbaa Belediye Başkanımız başta olmak üzere orman müdürümüz bugünün anısına fidan dikim etkinliği tertip etmişler. Bu kadirşinaslıktır. Bu kendilerine hizmet eden insanları unutmadıklarını kendilerine değer verdiklerinin açık bir nişanesidir. Bu nedenle başta belediye başkanımıza ve tüm emeği geçenlere mensubu olduğum sağlık teşkilatı adına çok teşekkür ediyorum. Asla unutmayacağız. Bu bizim çalışmalarımızda bize güç katacaktır bundan emin
olabilirsiniz. Şöyle tamamlamak istiyorum sözlerimi. Kaybettiğimiz insanları hatırladıkça duygulanıyorum kusura bakmayın. Şu anda ilçemizde yoğun bakımda olan, entübe pozisyonda olan veya tedavisi devam eden insanlar her gün değişmekle beraber yoğun bir tempo devam ediyor. Evlerinde hizmet alan, tedavisi devam eden insanlarımız var. Şuanda Erbaa Türkiye genelinde küçük bir yer ama ortalama Erbaa'da şuan bu illetle mücadele eden 2 bin 500 kişi var günlük. 2 bin 500 kişi az bir rakam değil. 2 bin 500 kişi bu hastalığın bir şekilde içerisinde yer alıyor." dedi.

Sayfa Başı