ERBAA KOÇAK KÖYÜ İÇME SUYU İKİNCİ KEZ ZEHİRLENDİ - BU SEFER SUÇLULAR BULUNUR İNŞALLAH | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

ERBAA KOÇAK KÖYÜ İÇME SUYU İKİNCİ KEZ ZEHİRLENDİ - BU SEFER SUÇLULAR BULUNUR İNŞALLAH

Koçak Köyünde 3 yıl önce yaşanan sabotaj tekrarlandı ve üstelik göz dağı vererek...

2021-04-22
ERBAA KOÇAK KÖYÜ İÇME SUYU İKİNCİ KEZ ZEHİRLENDİ - BU SEFER SUÇLULAR BULUNUR İNŞALLAH

Tokat'ın Erbaa ilçesine bağlı Koçak Köyü içme suyu ikinci kez kundaklandı. Uzun yıllardır kireçli içme suyundan kurtulan Koçak köyü Boğalı yaylasından getirilen suyla temiz içme suyu hayaline kavuşmuştu.

Bundan 3 yıl önce 2018 Aralık ayında köy suyuna kimliği belirsiz kişi yada kişilerce mazot ve motor yağı karıştırılmış köy halkının sudaki kokuyu hissetmesi ile büyük bir faciadan dönülmüştü.Bütün idari makamlar olay ile ilgili bilgilendirilmiş ulusal basındada büyük yankı uyandırmıştı.Ancak olayın üzerinden geçen yıllarda bir sonuç alınmaması anlaşılan suçluların iştahını tekrar kabarttı.

Koçak Köyü içme suyunda tekrar sıkıntı çıkması üzerine Köy muhtarı ve beraberindeki heyet Boğalı yaylasındaki su gözesine çıktıklarında aynı şoku tekrar yaşadılar.Gözeden gelen su borusu kesilmiş ve kimyasal madde karıştırılmış olduğunu gördüler.Ayrıca birde ağaç üzerine kazılan DERS OLSUN yazısı görünce olayı hemen bölgedeki jandarma ekiplerine bildirdiler.Jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

Şimdi gelelim sonuç ne çıkacak derseniz....

Koçaklılar bundan 3 yıl önce aynı olayları yaşadı. Ama bir türlü ortaya bir sonuç çıkmadıki aynı olay tekrar yaşandı ve üstüne üstün bu sefer birde DERS OLSUN yazılı not ile adeta Koçaklılara hakaret edildi.Mübarek Ramazan ayında içme suyuna bunu yapanlar bulunup cezalandırılmadıkça bu olaylar arkası kesilmeden devam edecektir.

Köy halkının tepkiside her geçen gün artmaya devam ediyor. İnsanlıktan nasibini almamış bu suçluların biran önce bulunup adelete teslim edilmesini bekliyor geçen seferki gibi unutulmamasını temenni ediyorlar.

Sayfa Başı