KOÇAK KÖYÜNDE ÇİFTE BAYRAM HEYECANI | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

KOÇAK KÖYÜNDE ÇİFTE BAYRAM HEYECANI

Koçak Köyü içme suyundaki problemleri tek tek aşıyoruz...

2021-05-09
KOÇAK KÖYÜNDE ÇİFTE BAYRAM HEYECANI


Uzun yıllardır içme suyu problemi yaşayan Tokat Erbaa Koçak Köyü halkı yapılan çalışmalarla Yüzyıllık hayaline kavuşmuş ve Boğalı yaylasından içme suyu hattı çekilerek bu sorun çözülmüştü.

Suya kavuşan köylülerin mutluluğu su üzerine yapılan saldırılarla uzun sürmedi. İlk olarak 2018 yılı Aralık ayında suya mazot ve motor yağı karıştırıldı ve köy halkı büyük bir faciadan döndü. İkinci olarak 2021 nisan ayında boru hattı tekrar kesilerek içme suyu boşa akıtılmış ve bir ağaca DERS OLSUN yazılarak adeta bu suyu size içirmeyeceğiz mesajı verilmiş, akabindede Mera kullanım hakkında açılan dava sonuçlanmış ve Koçaklıların içme suyunun iptal olacağı iddiaları köylüleri yüzyıllık içme suyu hayalinini üzerine bir karabasan gibi çökmüştü.

Bunun üzerine Koçak Köyü Muhtarı Nedim Hıdıroğlu ve heyeti harekete geçerek konuyu Tokat Valisine, İl Özel İdaresine ve yetkililere taşıdı.

Konuyu yakından takip eden ve aynı zamanda avukat olan Erbaa Ak Parti İlçe Başkanı Oğuzhan Önal, Erbaa Özel İdare Müdürü Necmi Çınar, Erbaa İl Genel Meclis Üyeleri Ali Arslan ve Hakan San, Erbaa Ak Parti yönetiminden Abdulkadir Akgül, Murat Kurt, Ak Parti Erbaa Gençlik Kolları Başkanı Ahmetcan Demir 7 Mayıs Cuma günü Koçak Köyünde cuma namazı sonrası Köylülerle istişare toplantısı düzenlediler.

Koçak Köyü muhtarı Nedim Hıdıroğlu Su sorunu ile ilgili süreci ve yapılan çalışmaları anlattıktan sonra halk arasındaki bilgi kirliliğinin önüne geçilmesi için sözü Başkanlarımıza bırakıyorum dedi.

Ak Parti İlçe Başkanı Av. Oğuzhan Önal öncelikle Koçaklılarla birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz diyerek sözlerine başladı.Su sorunun büyük bir önem arz ettiğini hatta ilerleyen yıllardada dünya genelindede çok büyük bir önem arz ettiğini ifade etti.Muhtarımız bana mahkeme kararını iletti ve inceledim. Koçak Köyününün yayla ve su ile ilgili bir sıkıntımız kesinlikle yok sadece su getirilirken usulde bir eksiklik var onunda bu su kesilecek, akmayacak gibi bir şey söz konusu değildir.Biz buraya 2 milyona yakın yatırım yaptık bunu çöpe atmamız mümkün değildir. Sabotajlarla ilgili süreci yakından takip ediyoruz.Siz rahat olun, canını sıkmayın gerekirse konuyu Cumhurbaşkanımıza kadar taşır bunu her şekilde çözeriz. Siz sükunetinizi bozmayın yargı sürecini bizde takip ediyoruz, yanlış bir harekte yapmayalım haklı iken haksız durumua düşmeyelim, KESİNLİKLE İÇME SUYU KESİLMEYECEKTİR. dedi.


Daha sonra vatandaşlarının sorularını cevaplayan heyet Koçaklıların içlerini rahat olmasını, hem yasal süreci hemde çalışmaları çok yakından takip ettiklerini ifade ettiler.

Köy Muhtarı Nedim Hıdıroğlu toplantı sonrası Erbaa Ak Parti İlçe Başkanı Av.Oğuzhan Önal'a, Erbaa Özel İdare Müdürü Necmi Çınar'a, Erbaa İl Genel Meclis Üyeleri Ali Arslan ve Hakan San'a, Erbaa Ak Parti yönetiminden Abdulkadir Akgül'e, Murat Kurt'a, Gençlik Kolları Başkanı Ahmetcan Demir'e yaptıkları istişare toplantısı ve bilgilendirme için çok teşekkür etti.En büyük tehlike suyumuzun kesilmeseydi onuda çözdük ve bayramı bügünden yaşayıyoruz, bizim için çifte bayramdır.Katılan tüm yetkililere ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz dedi.

Sayfa Başı