BELEDİYEYE İŞKURDAN SÖZLEŞMELİ 60 İŞÇİ | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

BELEDİYEYE İŞKURDAN SÖZLEŞMELİ 60 İŞÇİ

Proje kapsamında çevre temizliği ve düzenlemesi, bina ve ibadethane temizliği, alt yapının yenilenmesi ve park bahçe işleri projelerinde çalıştırılmak üzere İŞKUR ile 60 kişinin istihdamını öngören bir sözleşme imzaladı.

2014-10-10
BELEDİYEYE İŞKURDAN SÖZLEŞMELİ 60 İŞÇİ

Erbaa Belediyesi "Erbaa Belediyesi Toplum Yararına Programı" kapsamında çevre temizliği ve düzenlemesi, bina ve ibadethane temizliği, alt yapının yenilenmesi ve park bahçe işleri projelerinde çalıştırılmak üzere İŞKUR ile 60 kişinin istihdamını öngören bir sözleşme imzaladı.

Proje kapsamında alt yapının yenilenmesi, çevre temizliği ve düzenlenmesi hizmetleri gerçekleştirilecek. Erbaa'da mahalle, cadde ve sokakların kaldırım, yol, asfalt, bakımı ve eksikliklerinin giderilmesi belediyeye ait park ve bahçelere yenilerinin eklenmesi, mevcut olanların bakım ve eksikliklerinin giderilmesi, ağaçlandırma çalışmaları, ilçe genelinde temizlik işlerinin yapılması ve belediye hizmet binası, bağlı birimlerin binaları ve ibadethanelerin temizlenmesi işleri yapılacak.

Erbaa Belediyesinin asli hizmetlerin yerine getirilmesine ihtiyaç duyulan iş gücü açığı İŞKUR tarafından giderilecek. 60 kişinin 8 ay boyunca çalışacağı işin toplam maliyeti 666.792 TL olacak ve bu bedel İŞKUR tarafından karşılanacak.

Sözleşme bugün Tokat İŞKUR İl Müdürlüğünde Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım ve İl Müdürü İbrahim Akpınar tarafından imzalandı.

Başkan Yıldırım yaptığı açıklamada: "Geçtiğimiz Aralık ayında 40 tane İŞKUR işçisinin Erbaa Belediyesi tarafından yere işlerine son verilmesi sonucu İŞKUR belediyeye ceza kesmişti. İki yıl boyunca İŞKUR vasıtasıyla işçi çalıştıramayacaktık. Ancak girişimlerimiz sonucunda bu cezayı durdurduk. Yine İŞKUR vasıtasıyla işçi çalıştırabileceğiz. Bu hem Erbaa için hem de belediyemiz için oldukça sevindirici, olumlu bir gelişme. Bilhassa evde bakıma muhtaç insanlarımıza yardımcı olacağız. Aramıza İşkur aracılığı ile sekiz aylığına katılacak olan arkadaşlarımız, evlerinde yalnız yaşayan, bakıma ihtiyacı olan vatandaşlarımızın bakımlarının yanında ibadethane, çevre temizliği gibi konularda hizmetlerimize katkı sağlayacak bir ekip olacak " dedi.

Sayfa Başı