HAYIRSEVERLER İFTARDA BULUŞTU | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

HAYIRSEVERLER İFTARDA BULUŞTU

Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl atıl durumdayken Erbaalı hayırseverlerin desteği ile yeniden faaliyete geçirilen Ali Özgül Konukevinin yapımına destek veren hayırseverlerle iftar programında buluştu.

2023-04-13
HAYIRSEVERLER İFTARDA BULUŞTU

Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl atıl durumdayken Erbaalı hayırseverlerin desteği ile yeniden faaliyete geçirilen Ali Özgül Konukevinin yapımına destek veren hayırseverlerle iftar programında buluştu. Başkan Karagöl ‘Erbaa bizim evimiz ise Ali Özgül Konukevi Erbaalıların misafir yatak odasıdır' dedi.
Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl ilçede hizmet veren ve atıl durumdayken hayırseverlerin de desteğiyle faaliyete geçirilen Ali Özgül Konukevinde hayırseverlerle bir araya geldi. Konukevinin yeniden faaliyete geçirilmesi sırasında maddi destek sağlayan hayırseverlerin, belediye meclis üyelerinin katıldığı iftar programında hayırseverlere plaket takdim edildi.


Ali Özgül Konukevinin bütün Erbaalıların misafir yatak odası olduğunu ifade eden Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl "Burada oruçlarımızı açtıysak buranın yapımında destek olan hemşerilerimizin payı çok büyük. Bu binaya geldiğimizde yerler kapkaraydı. Camlar kırılmış tesisatlar sökülmüş ben içerde dolaşmaya çekinmiştim. Burası öyle bir haldeydi. O dönem söz verdik ama bu işin altından nasıl kalkacağız diye düşündüm açıkçası. Ama tabi geldiğimiz şu noktada sizlerin büyük destekleriyle burası bir otelin lobisi gibi konforlu bir hale dönüştü. Erbaa'da alışılmış bir tabir var burası için Huzurevi diye. Konukevi diyoruz biz buraya ama konukevinin de üzerinde bir otel mantığında ama tamamı ile Erbaalının desteği ile duası ile Erbaalının yaşadığı bir yere dönüşmüş durumda. Erbaa bizim evimiz ise bu konukevi de hepimizin misafir yatak odası. Biz burayı bu amaçla düşünüyoruz. Bu niyetle yaşatmaya çalışıyoruz. Ben destekleriniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Allah birinizi bin etsin. Burada ne kadar dua aldığınızı inanın tahmin bile edemezsiniz. Yolda kalan, çatısı çöken, evi yanan geliyor burada misafir oluyor. Siz hiç bilmiyorsunuz ama dua alıyorsunuz. Geçen yıl yoğun bir kar yağışı olmuş ve otobüs kazası olmuştu. Kazanın etkisiyle hemen yola çıkamayan kazazedeleri burada misafir etmiştik. Geçen yıl Ramazan ayında hep de telefonumda tutuyorum. Belediyemize mesaj atmış o kazazedelerden birinin yakını. Mesajda şunlar yazıyordu. '22 Ocak tarihinde eşim ve çocuklarım Sivas Suşehrine giderken Erbaa'da otobüs kazası geçirdiler. Eşime ve çocuklarımı o zor gününde her türlü yardımı esirgemeyen Erbaa Belediyesine ve geceyi orada geçirmesinde yardımcı olan Erbaa Huzurevine eşim fitre bağışlamak istiyor, Huzurevinin İBAN numarası varsa bana gönderebilirseniz memnun olurum. Bir Suşehrili olarak iyi ki varsınız eşim ve çocuklarım sizlere minnettar.' diye mesaj atmış. Yaptığını bu yardımın nereye nasıl gittiğini bunları sizlere anlatıyorum. Yakın zamanda ülke olarak büyük bir deprem felaketi yaşadık. Bizde deprem bölgesinde yaşıyoruz. Zor günlerinde yardımcı olduğumuz vatandaşlarımızın hayır dualarını alma niyetiyle burayı işletiyoruz. Rabbimizden hemşehrilerimizi afetlerden, musibetlerden korumasını diliyorum." dedi.

Sayfa Başı