Erbaa'da Sabah Namazı Buluşmaları Devam Ediyor | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Erbaa'da Sabah Namazı Buluşmaları Devam Ediyor

Erbaa'da Sabah Namazı Buluşmaları

2014-11-16
Erbaa'da Sabah Namazı Buluşmaları Devam Ediyor

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan camiler genelgesi içerisinde yer alan ''sabah namazı buluşmaları'' Erbaa'da devam ediyor.
Türkiye genelinde genelge kapsamında uygulanan '' sabah namazı buluşmaları'' Erbaa'da Gazi Osman Paşa Camii'nde uygulanıyor.

Erbaa Gazi Osman Paşa Camii'nde Cumartesi günü düzenlenen ve ilçe müftümüz Mehmet Ceylan ve Erbaa belediye başkanı Hüseyin Yıldırım'ın da katıldığı sabah namazı buluşmaları etkinliği Cumartesi sabahları gerçekleştiriliyor. Sabah namazına gelen cami cemaati, namaz öncesi okunan Kur'an-ı Kerimi dinliyor ve kılınan namaz sonrasında cami görevlisi Harun Kaya'nın yaptığı tesbihata katılıyor ve daha sonra Erbaa müftüsü Mehmet Ceylan ve ilçe vaizi Hüseyin Arslan'ın her hafta dönüşümlü olarak yaptıkları sohbeti dinliyorlar.

İlçe müftümüz yaptığı değerlendirme de, ''Peygamber efendimiz (s.a.s.) Sabah namazını kılan kimse Allah'ın himayesindedir."buyurmaktadır. Bu nedenle biz de ilçemizde her Cumartesi sabahı biraraya gelerek sabah namazını cemaatle eda etmekteyiz. Sonrasında da tesbih, zikir ve dua ile güne bereketli başlama adına etkinliğimizi devam ettirmekteyiz. Bu da bizlere inşallah bereket ve rahmet kazandıracaktır. Ayrıca cemaatimiz arasındaki manevi bağları da kuvvetlendirecektir.''dedi.

Kılınan sabah namazı ve yapılan sohbet sonrasında, sabah namazına gelen cemaate, sabah kahvaltısı ve çorba ikram edildi.

Sabah namazı buluşmaları Erbaa'da her Cumartesi sabahı Gazi Osman Paşa Camii'nde devam edecek.

KAYNAK

www.erbaamuftulugu.gov.tr

Sayfa Başı