Tokat'lı Minikler Diş Hekiminde | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Tokat'lı Minikler Diş Hekiminde

Tokat'ta anaokulu öğrencileri diş hekimi fobisini yenmeye çalıştı.

2014-12-16
Tokat'lı  Minikler Diş Hekiminde

Tokat'ta anaokulu öğrencileri diş hekimi fobisini yenmeye çalıştı.

Tokat Devlet Hastanesi Anaokulu'nun minik öğrencileri öğretmenleri gözetiminde diş hekimi korkularını yenmek için ziyarette bulundu. Uğurböcekleri Sınıfı 5 yaş grubu minik öğrenciler Diş Hekimi Dt. Kürşat Kapusuz'u muayenehanesinde ziyaret ederek diş tedavisinde kullanılan araç ve gereçleri yakından inceleme imkanı buldu. Diş hekimi koltuğuna oturarak korkularını atmaya çalışan miniklere Diş Hekimi Dt. Kürşat Kapusuz, çeşitli bilgiler verdi. Çocukluk döneminde başlayan ve ilerleyen yaşlarda da devam eden diş hekimi korkusunu yenmenin başında ilk diş muayenesinin önemine dikkat çeken Kapusuz, "Normalde dünyada çocuk diş hekimi diye bir sektör var. Ama bizde pek yok. O nedenle serbest diş hekimleri çocuklara bakmak durumunda kalıyor. Çocuklara ilk diş tedavisini yapacak doktor çok dikkatli davranmak zorunda. Çocukların bir kere korkması halinde etkisi 3-4 yıl sürebiliyor. O neden ilk diş hekimini anne ve babalar doğru tercih ederse, hekimde çocuklarla ilgilenen bir hekimse yeterli. Yoksa doğru bir hekim bulununcaya kadar diş tedavisi yapılmaması daha avantajlıdır. Çocukların ilk diş tedavisi korkutmadan yapılmalı" dedi.

Çocuklarda 3 yaşına kadar diş çürüğü olmayacağını ifade eden Kapusuz, "Çocuklar 3 yaşından sonra anne ve babalarını desteği ile 6 yaşından sonra da diş hekimlerinin desteği ile diş bakımlarını yapabilirler. 6 yaşından sonra diş fırçalama ve diş muayenesi önemlidir. Dişlerdeki problemler 7 yaşında teşhis edilip tedavisi başlanabilir" diye konuştu.

Tokat Devlet Hastanesi Anaokulu Öğretmeni Özlem Metin ise çocukların diş sağlığı ile ilgili gezerek görerek bilgi almalarını sağlamak için etkinlik düzenlediklerini kaydetti.

Sayfa Başı