Hanife Büşra Konyar Sanat Atölyesi Hizmetinizde | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Hanife Büşra Konyar Sanat Atölyesi Hizmetinizde

Erbaa Belediyesi tarafından yapımına başlanan Hanife Büşra Konyar Sanat Atölyesi’nin yapımı tamamlandı.

2023-11-15
 Hanife Büşra Konyar Sanat Atölyesi Hizmetinizde

Erbaa Belediyesi tarafından yapımına başlanan Hanife Büşra Konyar Sanat Atölyesi'nin yapımı tamamlandı.

Erbaa Belediyesi tarafından Bilim Kültür ve Sanat Merkezi bahçesinde yapımına başlanan Hanife Büşra Konyar Sanat Atölyesi'nin yapımı tamamlandı.2021 yılında başına yorgun mermi isabet ederek hayatını kaybeden Hanife Büşra Konyar'ın adının verildiği atölye hizmete başladı. İçinde seramik atölyesi, ahşap ve rölyef atölyesi, çini atölyesi, baskı atölyesi, tezhip, minyatür, ebru atölyesi, Yabancı Dil Akademisi Dil Kafe ve Eğitimci Şair Yazar Osman Baş Kütüphanesi, Erbaa Kitap Kulübü bulunan Hanife Büşra Konyar Sanat Atölyesi Erbaalılara hizmet veriyor.

Hanife Büşra Konyar Sanat Atölyesi içinde Dil Akademisi kurduklarını ifade eden Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl "Burada çok şükür, seramik kursumuzun ürünlerini, çini atölyemizin, rölyef, tezhip, minyatür ve ebru sanatının ürünlerinin satıldığı ve kurslarının yapıldığı bir alan olarak burayı vatandaşın hizmetine, kursiyerlerimizin hizmetine açmış bulunmaktayız. Biz burada bu kursların yanı sıra insanların İngilizce konuşmasını geliştirecek, arttıracak bir ortam da burada sağlamış olduk. Bizim seçim beyannamemizde de Yabancı Dil Akademisi diye adlandırdığımız bir bölüm de vardı. Biz burada Yabancı Dil Akademisi adıyla dil kafe mantığında bir ortam da oluşturduk. Burada öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz İngilizce konuşmak isteyen insanlarımız buraya gelip bu kafede ücretsiz şekilde çay kahve içip İngilizce konuşabilecekleri, İngilizce yayınlardan faydalanabilecekleri bir ortam burada oluşturmuş olduk. Bu merkezimizin içerisinde bir de kütüphanemiz bulunmakta. Rahmetli Osman Baş hocamızın adını verdiğimiz, onun da kitaplarının olduğu bir kütüphaneyi de burada hizmete açmış bulunmaktayız." dedi.

Sanat atölyeleri içinde öğrencilerin ders çalışabileceği, dil öğrenebileceği, kurs görebileceği, hediyelik eşya satın alabileceği alanlar oluşturduklarını ifade eden Başkan Karagöl "Burada kitaplardan, kütüphanemizden yararlanabilecekleri, hem de öğrencilerin ders çalışabilecekleri bir ortam bulunmakta. Biz aslında burada şunu da yapmış olduk. Buradaki kurslarımızda yapılan ürünlerin satışını da yaptırmak istiyoruz. Bu kompleks aslında şuna hizmet edecek. Biz insanlarımıza kursları açarak hobiyi öğretiyoruz. Hem de edindikleri hobiden ürettikleri ürünleri de satabilecekleri ortamları da onlara sağlamış bulunuyoruz. Bizlerin ziyaretlerimizde götürdüğümüz hediyeler var. Bu hediyeleri de buradaki kurslarımızdan çıkan ürünlerden alarak hem mekanı oluşturduğumuz, hem satış yerlerini oluşturduğumuz kursiyerlerimize müşteri olarak çalışmalarına katkıda bulunmuş oluyoruz. Dil akademisi, dil kafemiz ve bunla beraber kütüphanemizin bulunduğu Hanife Büşra Konyar Sanat Atölyemiz vatandaşın hizmetine şuan için açılmış bulunmakta. Erbaa'da insanlarımızın gitmiş oldukları misafirliklerde, ziyaretlerinde hediye alacaklarsa bu sanat atölyesini kesinlikle ziyaret etmelerini istiyorum. Vakitleri varsa kurslarımıza katılmalarını istiyorum. Bizim bu kurslarımız yine Halk Eğitimi Merkeziyle birlikte yaptığımız kurslar. Emin olsunlar Erbaa'da var mı acaba dedikleri, gerçekten bu ürünleri Erbaa'da bulabilir miyiz diye düşünecekleri ürünleri burada kurslarımızda üretiyoruz. Gelsinler burada Erbaa'nın Erbaa'daki kadınların ürettiği ürünlerden hediyeler götürsünler." diye konuştu.

Sayfa Başı