ERBAA'DA SICAK SAATLER | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

ERBAA'DA SICAK SAATLER

Erbaa'da psikolojik sorunları olan kişi kendini ateşe vererek intihara teşebbüs etti

2023-12-12
ERBAA'DA SICAK SAATLER

Erbaa'da psikolojik sorunları olan kişi kendini ateşe vererek intihara teşebbüs etti
Erbaa'da öğle saatlerinde psikolojik sorunları olduğu öğrenilen ve işlediği başka suçlar sebebiyle tutuklanacağını sosyal medyadan duyuran mısırcı kendini ateşe vererek intihara teşebbüs etti.
Olay saat 14.30 sıralarında Gazi Bulvarında yaşandı. Psikolojik sorunları olduğu öğrenilen ve sosyal medya hesabında işlediği başka suçlar sebebiyle tutuklanacağını duyuran H.Y. üzerine benzin dökerek kendisini ateşe vererek intihara teşebbüs etti. Yanan adamı gören vatandaşlar ve belediye zabıtaların ceket ve yangın tüpüyle yaptığı müdahale sonrası H.Y. söndürüldü. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralanan H.Y. ambulansla Erbaa Devlet Hastanesine sevk edildi.
TUTUKLANACAĞINI DUYURMUŞ
H.Y.'nin sosyal medya hesabında "Ben bunu eczanenin önünde buldum. Yarın tutuklamam var geçici aile arıyorum" dediği görüldü. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

ERBAA BELEDİYESİNİN YAŞANAN ACI OLAYLA İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

İlçemiz Gazi Bulvarında H.Y isimli hemşehrimiz üzerine benzin dökmek suretiyle kendisini yakmaya çalışmıştır. Hemşehrimiz çevrede bulunan vatandaşların ve Yöresel Ürünler Pazarında yer alan zabıta ekiplerinin gayretleriyle kurtarılmıştır. Ancak yaşanan olayın ardından yerel gazetelerde ve sosyal medya platformlarında ilgili olay belediyemiz zabıta ekipleriyle ilişkilendirilmeye çalışılmıştır. Yerel basında ve sosyal medyada yer alan haberler asılsız olup seyyar satıcılık yapan hemşehrimize zabıta ekiplerimizce herhangi bir sözlü veya fiziki müdahalede bulunulmamıştır. Hemşehrimizin seyyar satıcılık yaptığı tezgah hem olaydan önce hem de olaydan sonra Yöresel Ürünler Pazar yerinde bulunmaktadır. Hemşehrimizin seyyar satıcılık yaparak geçimini sağlamasına mani bir kolluk uygulaması olmamıştır. Hemşehrimizin daha önceden de aynı eylemlere teşebbüs ettiği ve psikolojik sorunlar yaşadığı öğrenilmiştir. Yine hemşehrimizin olaydan bir gün önce kendi sosyal medyasından tutuklamasının olduğu ve cezaevine gireceğine dair paylaşım yaptığı görülmüştür.

Olayda yaralanan hemşehrimizin sağlık durumu belediyemiz tarafından yakından takip edilmekte olup yaşanan talihsiz olay nedeniyle derin üzüntümüzü belirtir, yaralanan hemşerimize acil şifalar dileriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Sayfa Başı